Szabályok, letölthető dokumentumok

Versenykiírás (.doc) Alapkiírás (.doc) Szülői felelősségvállalási nyilatkozat (.doc) Nevezési lap (.doc)

2011. Alapkiírás:

-Rendező: Extrém 4x4 Szabadidősport Egyesület   Helyszín: Veszprém Szentkirályszabadja repülőtér.  Belépődíj: 1000Ft.
-Nevezés: a helyszínen gépátvétel után 7:10-8:45-ig. Nevezési díj: 8000Ft a regisztrációnál a helyszínen fizetendő! A versenyző a belépő árát visszakapja. Max.: 120 nevezést tudunk elfogadni érkezési sorrendben! Egy gépjárművel több versenyző is indulhat. Ha több rajtszám van az autón, az éppen aktuális rajtszám kivételével a többit el kell takarni vagy át kell húzni. Egy gépkocsiban maximum: 2 fő tartózkodhat. (versenyző+navigátor)
-Pályabejárás: a verseny napján a nevezési határidő alatt gyalogosan: 7:10-8:45-ig. (ajánlott kerékpár vagy roller használata.)
-A verseny értékelése: egy ember, egy autóval, egy kategóriába nevezhet, a második nevezést „H” kategóriába tudjuk elfogadni. A verseny folyamán először a normál kategóriában teljesíti a futamait, majd a „H” kategóriában. Ezek a nevezők körönként két kört teljesítenek. A „H” kategóriában kerülnek értékelésre a quad, gokart, és motorkerékpárral induló versenyzők is. A turbós autók ccm-jét 1,4-el szorozzuk.

-Kategóriák:
Széria (N): Versenykiírás szerint.   Épített (A):            Versenykiírás szerint.

N1. 0-1100ccm-ig, Első és 4x4 kerék meghajtású gk

A1. 0-1100ccm-ig, Első és 4x4 kerék meghajtású gk
N2. 1101-1500ccm-ig, Első és 4x4 kerék meghajtású gk     A2. 1101-1500ccm-ig, Első és 4x4 kerék meghajtású gk
N3. 1501-ccm felett, Első és 4x4 kerék meghajtású gk      A3. 1501-ccm felett, Első és 4x4 kerék meghajtású gk
N4. 0-1600ccm-ig, Hátsókerék meghajtású gk    A4. 0-1600ccm-ig Hátsókerék meghajtású gk
N5. 1601-ccm felett, Hátsókerék meghajtású gk              A5. 1601-ccm felett, Hátsókerék meghajtású gk
Junior Kicsi 0-1250ccm-ig
Junior Nagy 1250ccm felett
„P”  :                      Proto (típus és ccm-től független)
„H”                        (típus és ccm független, a bajnokságban nincs értékelve.)
Abszolút.               (az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

Díjazás: kategóriák I-II-III. helyezettjei érmet vagy serleget kapnak.

-Kötelező felszerelések: acélcsavarral rögzített ülések, rögzített akkumulátor, cseppmentes üzemanyag ellátó rendszer, minimum 3 pontos biztonsági öv, hibátlan FÉK és KORMÁNYMŰ, pontosan záródó ajtók. BUKÓSISAK!
Ezeket gépátvételen ellenőrizzük!
-Rajtszámok: a rendező által biztosított, az autó jobb-bal hátsó ablakán ha nem megoldható akkor az ajtóra.
-Reklámok: a rendező kötelező reklámok viselését írhatja elő a futamok idejére.
-Rajtoltatás: a rajt rajtlámpával történik, rajtszám szerinti sorrendben percenként. A beugrásért (korai rajtért) 10 mp büntetés jár. A pályán felhúzott ablakok, bekapcsolt biztonsági öv, és bukósisak az utasnak is kötelező!
-Időmérés: fotocellás időmérés, számítógépes kiértékelés. Az időmérés és a bírói döntések ellen óvásnak helye NINCS!
A teljesített időket folyamatosan a felíró táblán tesszük közzé.
-Alkoholfogyasztás: a rajthoz álló versenyzők nem fogyaszthatnak alkoholt, ezt a rendezőség kizárással bünteti. (ez szúrópróba szerint szondával ellenőrizhető).
-A verseny lebonyolítása: a bójákkal és gumilassítókkal felépített pályát a haladási és kerülési irányok, betartásával kell a versenyzőknek a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni, a nevezéskor ismertetett pályarajz alapján. Ha a versenyző önhibáján kívül akadályoztatva van a pálya teljesítésében, újra teljesítheti a körét. A műszaki hiba miatt kiállni kényszerült versenyző, az adott körét NEM teljesítheti újra. Az akadályok feldöntése alaphelyzetükből való kimozdítása minden esetben időbüntetést von maga után. A büntetés mértéke 5. mp/esemény. Direkt pályalevágás minimum 5 mp időbüntetés, de a bíró ítélhet többet is. (pl.: lassító kikerülése miatt). A pálya hibás vagy nem javított teljesítése az adott körből történő kizárást vonja maga után. STOP vonalnál/táblánál a megállás KÖTELEZŐ! Elmulasztása 10mp. A megrendezett futamok időeredményei (tejesített idő+ büntetés) alapján a legjobb kör eredményének figyelembevételével alakul ki a végleges sorrend.
-Piros zászló: a futam félbeszakítása. (bármilyen rendkívüli esemény miatt: baleset, pályarombolás, stb.) Aki meglátja a piros zászlót, annak meg kell állnia és csak a pályabíró engedélyével, haladhat tovább a célba.
-Sportszerűtlen, veszélyeztető magatartás a rendező utasításának figyelmen kívül hagyása, szándékos pályarombolás, vagy más versenyző akadályoztatása azonnali kizárást von maga után.

-Kikötések:            A versenyen mindenki csak saját felelősségére vesz részt, nevezésével vállalja az általa, gépkocsija és kisegítő személyzete által okozott mindennemű anyagi, erkölcsi kárért, személyi sérülésért, balesetért a felelősséget.
A rendező felé a versenysorozat kapcsán keletkezett károkért, személyi sérülésekért a nevezők vagy kisegítő személyzetük kárigényt nem nyújthatnak be.
Ezen szabályokat a versenyzők megértették és tudomásul veszik, valamint a nevezési lapon aláírásukkal igazolják!
Mindennemű méltatlan magatartás, rodeózás (gumifüstölés, gyorsulás) mind versenyzői mind nézői részről a pályán kívül is TILOS!!!!!!  Ez a verseny leállítását és befejezését eredményezi!
-Bővebb információ: www.extremkupa.hu www.extrem4x4sport.atw.hu www.szlalomverseny.hu

-Verseny rendezői tisztségek:
Nevezés:                                              Takácsné Spirk Bernadett         06/20/528-24-51                  (Betti)
Technikai gépátvétel vezető:                   Takács Péter                           06/20/915-25-77                  (Köpci)
Vezetőbíró:                                           Kis Attila                                06/20/470-52-02                  (Atitika)
Időmérés:                                             Szalai Gergő                           06/20/424-48-81                  (Gergic)